Luksusowy Pomidorek

Jest to owoc a może warzywo niemal od zawsze stosowane w przemyśle przetwórczym. Jak powszechnie wiadomo z pomidora bardzo zdrowego pomidora możemy ugotować wszystko niemal poczynając sobie śmiało przecieru pomidorowego, gęstego przecieru, kremu, chutney'u przez kremy z pomidorów, sosy a finalnie kończąc na ketchupie lub też pomidorem jako postać lekko prażoną lub po prostu ugotowaną.

Gdzie wykorzystujemy pomidora?
Tekst „addio pomidory” - jak usłyszymy w utworze artystów z KSP ukazuje właściwie praktycznie jak często brak nam wyjątkowego smaku pomidorów, szczególnie zimą. Choć spróbować przecież najróżniejsze odmiany pomidorów hiszpańskich, greckich lub włoskich w naszych supermarketach odczuwamy tęsknotę za aromatem pomidorów nieszklarniowych, które dojrzewają w słoneczku. Właśnie pomidory które nadają się najlepiej na różnego rodzaju dania by zobrazować np. keczup. Sos pomidorowy niemal zawsze prawdopodobnie zostanie przetworzony w soczysty keczup dołożeniu odpowiednich gór pomidorów. Zawsze niemal jego podstawą jest pyszny koncentrat pomidorowy lub dobrej klasy sos pomidorowy.
Biznes pomidorem stoi
Popularyzacja mięsistych to proces, praktycznie rozpoczęty już w czasie trwania XVIII wieku. Koncerny, stosowały pomidory by tworzyć z nich popularne dziś artykuły np. keczupy przyczyniły się do rozwoju przemysłu typu fast- food.
Powstały rozmaite rodzaje sosu pomidorowego, obecnie wykorzystywane do ponadto niemal wszystkich przekąsek. Najlepszą przystosowaną i kojarzoną z ketchupem przekąską są frytki. Pyszna para ketchupu z frytkami to para doskonała. Najczęściej gorące frytki są podawane nie inaczej jak z ketchupem. Frytkowy ketchup ma akcentować charakter ziemniaka pieczonego. Gdy wspominamy o zapiekanym ziemniaku, kolejną potrawą, nie mającą prawa bytu bez keczupu jest zapiekanka. Idealny ketchup Kotlin do zapiekanek to ciekawa propozycja na temat znanego sosu pomidorowego. Ketchup do zapiekanek może też być smakowym składnikiem dania 

Kuchnia z pomidorem w tle
Czerwony pomidor to warzywo, które jest niemal w każdej kuchni. Kuchnia orientu światowy kebab. Wschód wypośrodkowana jest na wyrazistym smakiem oraz rozmaitymi elementami jak curry, imbiru i nie tylko. Nie jest to dziwne, że warzywo pod postacią ketchupu do kebabu jest wykorzystywany w gastronomii. Praktycznie nikt nie nie widzi takiej sytuacji jak pozbawiony keczupu kebab. Ketchup, który ma być użyty do kebaba musi być przede wszystkim konkretny w smaku, doprawiony szczyptą kurkumy i innych przypraw.
Nie inaczej jest z daniami z grilla. Grilowane potrawy są przystosowane do właściwej dodatków jako oprawy. A pierwszym i najważniejszym elementem tego wszystkiego są smacznego typu sosy, dipy i ketchupy. Najsmaczniejszy ketchup do grilla podobnie jak ketchup do kebaba warto by było gdyby miał za zadanie uwypuklać smak danych potraw. Ketchup przeznaczony do potraw z grilla to popularna propozycja w postaci artykułu producentów przetworów w dwóch typach ostrym także zupełnie niepikantnym.
Smak pomidorów w pizzy
Niezwykle lubiana i znana potrawa, która nie może się obejść bez pomidorowego smaku to pizza. Włoska kwintesencja i smak, który jest podziwiany na całym świecie niewątpliwie tworzy duet stulecia z ketchupem. Najlepszy ketchup do pizzy to taki, który łączy smak ziół i pomidora. Zwykle pysznym ketchupem do pizzy w rzeczy samej są przepyszne różne typy tzw. dżemów pomidorowych a także ketchupów